Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Няма единно политическо мнение за руския газ
България Важно Енергетика Политика

Няма единно политическо мнение за руския газ

Разнопосочни са мненията на политическите партии в 47-я парламент за поканата на руската посланичка към българските власти да направят постъпки за подновяване на доставките на газ, съобщава бТВ. ГЕРБ ще внесат законодателна промяна, за да се гарантира, че България ще внася газ от други източници, а не само от руски. „Ние продължаваме да получаваме руски газ, но на по-висока цена, тъй като върнаха посредниците, свързани с Русия и „Газпром“, които товарят допълнително цената, това не е диверсификация. Всъщност България финансира войната повече от преди“, заяви Даниел Митов.

„Ние не сме кой знае какъв потребител на газ, иначе зависимостта, извиването на ръце и всички тези терористични похвати щяха да бъдат още по-силни и ще по-нанасящи щети“, коментира Стоян Михалев от ДБ.

БСП обаче са на мнение, че не можем са се справим с доставките без Русия. „Ще работим за това, нещо, което беше записано в програмата за управление, под която подписи са сложили ПП, БСП, ДБ страната ни да преговаря с всички доставчици на газ, за да можем и за подобряване на отношенията с Русия“, каза Александър Симов.

„Без да ни каже Митрофанова, ние знаем, ако българските власти са на място и мислят за държавата както трябва да се направи, за да има газ. Само едно ще ги помоля, но да направят всичко възможно да се диверсифицират и да осигурят газовия баланс за зимата“, отбеляза Рамадан Аталай от ДПС.

От „Продължаваме промяната“ са на мнение, че руската посланичка трябва да се консултира със своите началници как да бъде спазен договора, а не да раздава съвети.

„Българската страна е изрядната страна, ние направихме няколко опита да си платим газа във валутата по договор, руската страната е причина за спиране на газа“, обясни Венко Сабрутев от ПП.

Според „Продължаваме промяната“, българската страната е предприела действия, закъснели с 15 години. Хората на Кирил Петков увериха, че експертите в Министерството на енергетиката на служебното правителство трябва да си свършат работата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...