Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Пътните строители спират протестите – ще преговарят със служебното правителство
България Важно Суматоха Транспорт

Пътните строители спират протестите – ще преговарят със служебното правителство

Пътностроителните фирми преустановяват протестите и ще търсят диалог със служебното правителство, което предстои да бъде назначено от президента Румен Радев. Това обяви в петък пред медиите председателят на Българската браншова камара „Пътища“ Стефан Чайков.

Членове на камарата се събраха за трети пореден ден на протест пред служебния вход на Народното събрание. Основното искане на пътните фирми е държавата да им плати дължими 720 млн. лв., както и да бъде приета законова поправка, позволяваща индексиране на цените на строителството.

Въпреки обявеното от Чайков спиране на протестите, планираните за петък демонстрации бяха проведени. За един час бяха блокирани 18 възлови кръстовища в цялата страна.

„От вторник, когато се очаква президентът да назначи служебен кабинет, ще потърсим контакт с новия регионален министър и ще се опитаме в диалогов режим да решим всички проблемите на сектора“, каза Чайков пред БГНЕС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Пътни строители протестират пред МРРБ

Пътни строители блокираха Околовръстното

Трети ден протести на пътните фирми, искат си 720 млн. лева от държавата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...