Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Радев реди служебен кабинет №4: Поне двама пловдивчани на ключови ведомства
България Важно Политика

Радев реди служебен кабинет №4: Поне двама пловдивчани на ключови ведомства

Иван Демерджиев
Иван Демерджиев

В началото на следващата седмица се очаква президентът да обяви разпускане на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно правителство. Това ще бъде четвъртият служебен кабинет, назначаван от Румен Радев.
Засега няма яснота кой ще оглави новото правителство, но се спряга името на бившия социален министър в предишния служебен кабинет – Гълъб Донев. Той не потвърждава засега.

Явор Гечев

Поне двама пловдивчани ще поемат ключови ведомства, научи ПловдивПрес от совалка в политическите среди. Явор Гечев е почти сигурен за аграрното министерство. В момента той е сред натирените от кръга на Корнелия Нинова и не иска и да чуе за паркетните драми в БСП, защото работата в аграрния сектор му е по-важна. Другият е адв. Иван Демерджиев, който ще поеме МВР от Бойко Рашков. Друго име за вътрешното ведомство е Венцислав Катинов.
Очаква се във външното министерство да отиде или посланик Марин Райков, или другият дипломат от кариерата и също бивш министър Светлан Стоев.
Според NOVA, в кабинета ще се завърне с ресор еврофондове и бившият вицепремиер Атанас Пеканов. Икономиката може да поеме София Касидова, а енергетиката – отстраненият шеф на „Булгаргаз” – Николай Павлов.
По непотвърдена информация министър на правосъдието може да стане Крум Зарков, а здравеопазването да поеме бившият министър Таня Андреева. Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...