Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » САЩ: Русия е изгубила над 75 000 войници в Украйна
Важно Свят

САЩ: Русия е изгубила над 75 000 войници в Украйна

Около половината от войниците, които Москва изпрати в края на февруари да нахлуят в Украйна, вече са убити или ранени, разкри американски конгресмен по информация от разузнаването, която е била дадена от администрацията на законодателите на секретен брифинг. Това става известно в момент, когато украинската армия засилва натиска си срещу окупаторите в южната част на страната.

Според демократа от Мичиган Елиса Слоткин, член на House Armed Services Committee, “75 000 руски войници са били убити или ранени и това е много”.

“Те направиха огромно количество инвестиции в сухопътните си сили, над 80% от тези сили буксуват и са изтощени” – каза тя.

Загубите на бойното поле са държавна тайна в Русия дори в мирно време и няма актуализирани официални данни за броя на загиналите. Последната оценка на ЦРУ беше, че 15 000 руски войници са били убити в битките. По данни на Киев отпреди дни само убитите руски окупатори вече са над 40 000 души.

Говорителят на Кремъл Песков оспори данните за загубите, изнесени в New York Times:

“Това не е официално изявление на администрацията, а вестникарска статия. В наши дни дори най-уважаваните вестници не се срамуват да изнасят всякакъв вид фалшиви новини. Това, за съжаление, е практика, която става все по-разпространена”.

Трудно е да се достигне до реалните размери на загубите на воюващите страни. Украйна се стреми да преувеличи руските загуби, а Русия не е публикувала сводка от март.

Украинските сили са започнали контранастъпателни операции в южната част на страната с крайна цел овладяване на град Херсон. Миналата седмица Ричард Муур, глава на британската служба MI6, каза на форум по сигурността в Аспен, че по негово мнение през следващите седмици руснаците ще започнат да губят инерция поради недостиг на жива сила./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...