Новини от Пловдив » Бизнес » 33 млн. лева брои собственикът на „Пълмед” за 29 дка в „Западен“
Бизнес Здраве Пловдив Портфейл

33 млн. лева брои собственикът на „Пълмед” за 29 дка в „Западен“

Илияна АНГЕЛОВА


Компанията „Булфарма” ООД, която притежава болница „Пълмед”, спечели рекорден онлайн търг за имот от 29 дка край Гребната база. Фирмата ще плати 33 122 520 млн. лева на държавната компания „Национална компания Индустриални зони” за имота, който се води на Пещерско шосе, но е с лице към бул. „Свобода” и ул. „Царевец”.

На второ място се класира Тарамеx Лтд на строителните предприемачи Таха Рахман и Тунджай Гюлер.

Първоначалната цена на имота бе 4,1 млн. лева, като стъпката за наддаване бе 408 хил. лева. Търгът е рекорден от гледна точка на сумата, която достигна.
Теренът от близо 29 дка е със статут за здравеопазване. Срокът за инвестиция е 5 години, а бъдещият собственик на парцела трябва да инвестира 20 млн. лева в него. Освен това той трябва да се разкрие 50 работни места, които да поддържа поне 3 години. Съгласно ПУП-а на зоната, от държавната компания изискват застрояването на имота до 50%,.

Припомняме, че още през на май 2018 година ПловдивПрес публикува, че правителството е дало съгласието си въпросният терен да бъде внесен като непарична вноска в капитала на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.
Според официалния бюлетин на правителствената пресслужба целта беше на мястото да бъде изградена високотехнологична индустриална зона.
Тогава, пловдивски предприемачи се чудеха защо терен, идеален за развиване на здравна инфраструктура, се вкарва без пари в държавната компания „Национална компания индустриални зони“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Правителството даде 30 дка без пари на „Национална компания индустриални зони“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...