Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Мария Витанова: Щастлива съм, отпускат почти 7 милиона за важни обекти в община Перущица
Важно Перущица Регион

Мария Витанова: Щастлива съм, отпускат почти 7 милиона за важни обекти в община Перущица

Държавата отпуска 6 908 000 лева за два много важни за община Перущица инфраструктурни обекта. 5 093 471 лева идват за реконструкцията на общинския път PDV1323 от края на село Йоаким Груево до началото на град Перущица. Още 1 814 585 лева са отпуснати за строителство и рехабилитация на водопроводната мрежа на Перущица.
Добрата новина сподели във Фейсбук кметицата Мария Витанова. „Днес съм особено радостна и щастлива! Одобрени за финансиране са 2 от най-важните проекта на община Перущица“, написа в профила си тя. „Радвам се на всяко, макар и дребно, одобрено външно финансиране и на всичко, което успяваме да изпълним със собствените бюджетни средства на Общината. Вярвам, че понякога и дребните ремонти и инвестиции са видими и важни. Но новината от вчера е най-желаната и чакана от мен от деня на встъпването ми в длъжност преди почти 3 години. Проектът за основния ремонт на пътя Перущица – Йоаким Груево е във финалния списък с одобрени проекти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на финансите и Националното сдружение на общините. Искам да благодаря на общинската администрация, която положи много усилия, за да имаме изцяло нов проект, с разрешение за строеж и избран изпълнител след проведена процедура по ЗОП, за да получим максимален брой точки по критерийте на МРРБ, които бяха обявени през месец февруари. Гордея се, че успяхме да се справим за по-малко от 3 месеца, с процедури, които отнемат поне половин година! Радвам се, че ще имаме чисто нов път и това ще допринесе за по-доброто качество на живот на хората в Общината, но и ще повиши удовлетвореността и броя на посетителите на нашата прекрасна Перущица!
Не по-малко важен е вторият одобрен проект, който включва подмяната на 8 км водопроводна мрежа в Перущица. Надявам се това да намали честите аварий и честата липса на водоподаване! Фактът, че и двата проекта са с избран изпълнител и няма необходимост да се съгласува нищо повече с финансиращия орган ще ни даде възможност да стартираме тяхното изпълнение в най-кратки срокове. И двата проекта са изключително важни за нашата община и съм много щастлива, че и двата са одобрени за финансиране, след постигнатото съгласие между МРРБ и МФ. Благодаря на Националното сдружение на общините за ролята им в постигането на всички успехи на Общините“, пише Витанова.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...