Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Нинова от Бузлуджа: Оставяме финансово стабилна и социално ангажирана държава
България Важно Политика

Нинова от Бузлуджа: Оставяме финансово стабилна и социално ангажирана държава

БСП откри предизборната си кампания от връх Бузлуджа. По традиция, на върха социалистите събират симпатизантите си за отбелязване на годишнината от създаване на партията. „Доказахме за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация, а реалност. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Майчинството през това управление за 6 месеца стана от 380 на 710 лв. Младите семейства знаят, че заради БСП в това управление плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници за 12 клас. На тези, които ни провокират, включително и в нашите редове – защо участвахме в това управление с дясна партия – това управление за 6 месеца увеличи пенсиите с толкова, с колкото не са увеличавани през управлението на Борисов“ – каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. В словото си тя изтъкна, че не е прав президентът Румен Радев, че правителството е оставило държавата в хаос.

„Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса – онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се озлобиха за още милиони. Грозното лице на мафията поиска реванш пред крехкото начало на справедливостта. Това е изборът – ще продължим ли това, което започнахме или ще се върнем назад.“ – каза тя.

По-рано депутатът Александър Симов коментира, че не би се изненадал, ако другата седмица види Крум Зарков като правосъден министър в служебния кабинет. Според него предизборна коалиция с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не е възможна, но след изборите може отново да седнат на масата на преговорите.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...