Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Някой плати 6 милиона долара за скелет на динозавър
Важно Суматоха

Някой плати 6 милиона долара за скелет на динозавър

Рядък скелет на динозавър беше продаден в САЩ на неизвестен купувач за малко над 6 милиона долара. Той беше предложен от Sotheby’s и беше продаден на търг на компанията в Ню Йорк в четвъртък.

Това е фосил на горгозавър, далечен роднина на тиранозавър рекс, който беше открит през 2018 г. Анонимен купувач ще получи уникалната възможност да даде прякор на този някогашен хищник.

Sotheby’s предлага на търг вкаменен скелет на динозавър за втори път. Първият беше тиранозавър рекс с прякор Сю, продаден на музей в Чикаго през 1997 г. за 8,36 милиона долара. Очакваше се горгозавърът да получи оферта до 8 милиона долара, пише „Би Би Си“.

Това е единственият екземпляр от този вид, който се предлага за продажба и преминава в частна собственост. В света са известни само 20 вкаменелости като него.

Gorgosaurus е бродил по Земята преди около 77 милиона години. Подобно на Тиранозавър рекс, той имал голяма глава, уста, пълна с извити и остри зъби, и малки предни крайници с два пръста.
Макар и по-малък от своя братовчед динозавър, той бил по-бърз, по-агресивен и имал по-силна челюст, която можел да използва, за да пробие дебела кожа дълбоко в плътта на плячката си, посочва Sotheby’s.

Фосилът е открит в частен имот в американския щат Монтана. Той има 79 костни елемента, висок е 3 метра и дълъг 6,7 метра./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...