Новини от Пловдив » България » Симов: Нашият акцент е грижа за хората
България Важно Политика

Симов: Нашият акцент е грижа за хората

„На Бузлуджа винаги има вълнение, защото всеки път на този връх, ние си даваме сметка за нашата история, която е внушителна, няма друга партия с такава история. Същевременно си даваме сметка и за нашата отговорност за бъдещето. Днес на практика Бузлуджа е началото на предизборната кампания, затова сме пълни с енергия, ентусиазъм и желание за добро представяне на вота.“ Това заяви народният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на БНТ, по време на честванията за 131 години от създаването на левицата на Бузлуджа.

По думите му БСП няма повод да се срамува, когато погледнат избирателите си в очите. „Каквото сложихме в програмата си, сме се борили упорити да го изпълним и резултатът от това стана най-социалният бюджет. Без БСП такова превръщане на ролята на държавата в социална, нямаше как да се случи“, смята социалистът.

Симов определи това управление като сложно, тъй като в него участваха идеологически различни партии. „Но тази несъвместимост беше възможна, защото ние заедно трябваш да се справим с най-мрачното наследство на ГЕРБ, което ни бяха оставили. През тези две години категорично се установи един анти-ГЕРБ консенсус в политическия живот. Парламентарните партии не искат да приближават ГЕРБ, тъй като те са като бунище за радиоактивни отпадъци“, каза още той и допълни, че този консенсус е истинската разделителна линия в нашето общество.

Във връзка с отношенията на БСП с президента Симов обясни, че левицата не се е конфронтирала умишлено с никого. „Въпросът е друг – когато предишната власт атакува Президентството, социалистите излязоха на площада. Когато обаче това управление беше поставено под мощна медийна атака, и то от същите тези символи, които атакуваха президента, за съжаление Румен Радев не излезе да защити това управление“, припомни депутатът от левицата.

„БСП не подкрепи правителството, когато то реши да прекрати преговорите с “Газпром“ и след това да изгони руските дипломати“, посочи Симов и уточни: „При тези случаи се прояви дефектът на коалицията, а именно липсата на комуникация. За тези неща ние научихме от медиите и трябваше да реагираме постфактум. Това бяха непремислени решения, но именно гоненето на руските дипломати взе главата на Кирил Петков“, каза още той.

„Нашите симпатизанти оценяват това, което БСП е направила“, категоричен е социалистът и поясни, че световната политика е важна, но фокусът на левицата винаги е бил как живее обикновеният човек в България.

„Политическият митинг днес ще даде посланията, които отправяме към нашите избиратели“, заключи Александър Симов от Бузлуджа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...