Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Симов: Нашият акцент е грижа за хората
България Важно Политика

Симов: Нашият акцент е грижа за хората

„На Бузлуджа винаги има вълнение, защото всеки път на този връх, ние си даваме сметка за нашата история, която е внушителна, няма друга партия с такава история. Същевременно си даваме сметка и за нашата отговорност за бъдещето. Днес на практика Бузлуджа е началото на предизборната кампания, затова сме пълни с енергия, ентусиазъм и желание за добро представяне на вота.“ Това заяви народният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на БНТ, по време на честванията за 131 години от създаването на левицата на Бузлуджа.

По думите му БСП няма повод да се срамува, когато погледнат избирателите си в очите. „Каквото сложихме в програмата си, сме се борили упорити да го изпълним и резултатът от това стана най-социалният бюджет. Без БСП такова превръщане на ролята на държавата в социална, нямаше как да се случи“, смята социалистът.

Симов определи това управление като сложно, тъй като в него участваха идеологически различни партии. „Но тази несъвместимост беше възможна, защото ние заедно трябваш да се справим с най-мрачното наследство на ГЕРБ, което ни бяха оставили. През тези две години категорично се установи един анти-ГЕРБ консенсус в политическия живот. Парламентарните партии не искат да приближават ГЕРБ, тъй като те са като бунище за радиоактивни отпадъци“, каза още той и допълни, че този консенсус е истинската разделителна линия в нашето общество.

Във връзка с отношенията на БСП с президента Симов обясни, че левицата не се е конфронтирала умишлено с никого. „Въпросът е друг – когато предишната власт атакува Президентството, социалистите излязоха на площада. Когато обаче това управление беше поставено под мощна медийна атака, и то от същите тези символи, които атакуваха президента, за съжаление Румен Радев не излезе да защити това управление“, припомни депутатът от левицата.

„БСП не подкрепи правителството, когато то реши да прекрати преговорите с “Газпром“ и след това да изгони руските дипломати“, посочи Симов и уточни: „При тези случаи се прояви дефектът на коалицията, а именно липсата на комуникация. За тези неща ние научихме от медиите и трябваше да реагираме постфактум. Това бяха непремислени решения, но именно гоненето на руските дипломати взе главата на Кирил Петков“, каза още той.

„Нашите симпатизанти оценяват това, което БСП е направила“, категоричен е социалистът и поясни, че световната политика е важна, но фокусът на левицата винаги е бил как живее обикновеният човек в България.

„Политическият митинг днес ще даде посланията, които отправяме към нашите избиратели“, заключи Александър Симов от Бузлуджа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...