Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Стартира първото издание на Емона Рок Фест 2022
България Култура Кърджали Регион

Стартира първото издание на Емона Рок Фест 2022

Тази вечер стартира първото издание на Емона Рок Фест 2022. Музикалното събитие ще се проведе на брега на язовир Кърджали, в Зоната за отдих и туризъм, непосредствено до кораб-ресторант „Емона“. Организатор на феста е собственикът на култовия кораб Мирослав Шопов.

В първата вечер на плаващата сцена ще се изявят групите Olden Beat от Кърджали и пловдивската Попа & the Boogies. И двете банди нямат нужда от представяне, тъй като са известни на кърджалийската публика с многобройните си участия. Свирят качествена рок музика и създават истинско преживяване за любителите на този стил.

Втората вечер, на 31 юли, в неделния залез ще забият любимците на българската рок сцена – група Б. Т. Р. Те ще изнесат самостоятелен концерт, включен и в лятното им национално турне.

Концертите и в двете вечери започват около 21 часа. Добре дошли са всички рокаджии независимо дали имат запазени места в ресторанта. Организаторите обещават сцената да бъде изненадващо нестандартна и да има видимост към нея и от паркинга пред „Емона“.

Събитието е включено в културния календар на Община Кърджали.

Рок фестът има за цел и да отпразнува 10-тата годишнина от откриването на обновения кораб-ресторант. На 31 юли 2012 година той отвори врати след тотално преобразяване и смяна на начина на работа, управляван този път от своя собственик. За изминалите 10 години усилията са насочени към непрекъснато подобряване на организацията на работа, стила и качеството на обслужване. Особено допринесе за това успешното участие на „Емона“ в предаването „Кошмари в кухнята“. Неслучайно шеф Манчев нарича кораба флагман на предаването и се гордее с него, както неведнъж е споменавал.

Очакванията на организаторите за двете вечери на рок феста са за много настроение, истинско забавление и споделени рок емоции. Така ще решат дали да го превърнат в традиция и да се провежда всяка година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...