Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Ананиев: ИТН беше един компромис
България Важно Политика

Ананиев: ИТН беше един компромис

„Само мнозинство без компромисни участници в него може да се справи със задкулисието у нас“, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“. Към момента въпросът за евентуална предизборна коалиция с „Демократична България“ остава отворен. Според Ананиев е най-добре да се намери формула, при която формациите ще излъчат най-много народни представители. „За съжаление, чадърът, който има задкулисието от прокуратурата, затруднява различни действия в различни посоки, които трябва да се случат. А те ще се случат, когато – първо, има мнозинство, в което няма компромиси, защото ИТН беше един компромис и го доказаха, че са компромис и всъщност, мнозинство, което работи за България и българския интерес, защото това, което виждаме е, че от години не се работи за българския интерес в много сфери.“, изтъкна той.

От думите му стана ясно още, че евентуална коалиция с БСП е възможна, но след изборите. В отговор на въпрос дали от „Продължаваме промяната“ биха направили компромис за разговори с ГЕРБ в името на това да не се стигне до съставяне на проруско правителство у нас, Ананиев коментира, че не вижда как може да се води диалог с бившите управляващи, докато ГЕРБ не се извини на избирателите за свършеното от тяхното управление и не се дистанцира от Бойко Борисов и неговите министри. „Трябва малко да можеш да погледнеш от по-високо, а не тесните си икономически интереси. Ахилесовата пета на Борисов е Барселона, но и там се покрива от прокуратурата – едни много папки пристигнаха и още чакаме да се преведат от прокуратурата. А испанският език не е чак толкова труден. С този чадър няма как да се случи съдебна реформа. Не забравяйте, че хората искат справедливост.“, каза той.

От октомври до април има осигурени 7 танкера с газ за България, като процедурата трябва да бъде завършена с подпис от служебния кабинет на 19 август, уточни Ананиев. Все още обаче няма осигурено трасе, по което да получим договорените доставки. „Разбира се, как да стигне газа до нас е много важно, но въпросът е че го има. Ние го намерихме газа. По цял свят проблемът е да намериш газ. След това е важно да намериш инфраструктура, по която да стигнеш. Затова беше нужна тази диверсификация с гръцката връзка, която беше забавена с години.“, каза Ананиев.

Относно провалените договори за поддръжката на пътищата Настимир Ананиев коментира, че управляващите са били саботирани от ГЕРБ и ДПС, които с действията на практика саботират и предстоящия служебен кабинет. Той допълни, че последните седмици е имало воля от страна на управляващите да се разплатят с изрядните пътностроителни фирми, но това не е било прието от останалите членове на парламента.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...