Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Атанасова: Как да коментирам такава политическа шантонерка, като г-н Ананиев
България Важно Политика

Атанасова: Как да коментирам такава политическа шантонерка, като г-н Ананиев

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира призива на Настимир Ананиев ГЕРБ да се извинят на избирателите: „За кое ние да се извиним, а тях да похвалим – за липсата на един сантиметър асфалт, хората се избиват. За това, че всеки ден хващат пияни и дрогирани шофьори – откъде идва тази дрога, не сте ли се замисляли? Как да коментирам такава политическа шантонерка като г-н Ананиев? Той беше в управление на ГЕРБ, когато управлявахме с Реформаторския блок. Благодарение на ГЕРБ и на това, че той се влачеше по корем в централата на ГЕРБ, за да стане председател на транспортната комисия, изобщо някой му научи името. Дали да коментирам вълци и овчи кожи – ама моля ви се, няма смисъл“.

„ГЕРБ са готови да седнат на една маса с всички политически формации, с които споделят сходни ценности по големите стратегически национални въпроси – европейския път на България, участието в НАТО, влизането в еврозоната и Шенген, диверсификацията на газовите доставки“, обяви още Атанасова пред БНТ.

„Не знам дали е възможно „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да седнат на масата на преговорите, важно е как ще ни подредят българите. Но по всяка национална важна тема надпартийно е възможно обединение на всички, които имат еднаква ценностна система. Това е отговорното поведение, а не да чертаем червени, бели и всякакви линии, които някой може или не може да прескочи. Наша цел е България да е свободна, демократична и правова държава. Българите да са спокойни, толерантни помежду си и заедно да преодоляваме кризите. Ако има формации със същата цел и интерес като нашия – добре дошли! Защото е крайно време да покажем силата на съединението. България и народът е толкова разединен, че няма нужда от червени линии, граници и грозен политически дебат“, изтъкна тя.

По думите на Атанасова управлението на страната през последните 8 месеца е символ на несправяне – на газене на конституцията и законите на страната. „Извинявайте, ама всичко, което те направиха, беше санкционирано от правовата държава. И ние сме доволни, че съдилищата санираха всичко, което бяха сътворили – и за Капитан Андреево, и за влизането на Кирил Петков във властта и за КЕВР. Бизнесът е в шок от това управление – 8 месеца, които са празно време за нашата държава“, допълни тя.

Според Десислава Атанасова, ако е имало доказателства за корупция и кражби по време на управлението на ГЕРБ, правителството и Бойко Рашков са щели да ги представят до момента, а всичко, което са направили е да арестуват незаконно Борисов и Горанов. Тя изтъкна, че от ГЕРБ имат съмнения, че се краде по 1 лв. на всеки литър бензин или дизел и имало доклади на службите в тази посока.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...