Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Да помогнем – пожар остави без дом младо семейство с бебе
България Инциденти Пазарджик Регион

Да помогнем – пожар остави без дом младо семейство с бебе

Пожарът в Дома за възрастни хора

Пожар остави младо семейство с бебе без дом, съобщава Нова. Инцидентът е станал в пазарджишкото село Ивайло. В района започна кампания за подпомагане на потърпевшите. Местните жители се обръщат с апел за помощ към цяла България. Огънят най-вероятно е тръгнал от електрическата инсталация. Пламъците избухнали в неделя през нощта.

„Мъжът ми ме събуди. Станах, взех детето и излязохме веднага”, разказа Гергана Козарска. Жената изважда детето през прозореца на втория етаж, защото къщата се напълнила с дим, а пламъците са близо до тях. Съседите й помогнали да слезе. „Единият дойде да вземе детето, другият ми подаде стълба, за да сляза. Благодарна съм на Господ, че ни спаси”, сподели още жената. Съпругът й обаче остава в огнения капан. „Ръката му изгоря. Лицето, гърба му също пострадаха. В момента е на домашно лечение”, каза още Гергана. Бързата намеса на съседи и огнеборци спасява сградата, но вътре в нея почти всичко е изпепелено – от подовите настилки през оборудването и мебелите до дограмата. Младото семейство остава само с дрехите на гърба си.

Доскоро и двамата били безработни. Освен на институциите, Гергана, съпругът и тяхната дъщеричката, разчитат изключително много на подкрепата и на добри хора. Десетки хора вече се отзовали на кампанията за набиране на средства в помощ на младото семейство. Родителите имат нужда не само от строителни материали, но и от дрехи, обзавеждане и електроуреди.
Сега пострадалата фамилия е намерила временен подслон у роднини, но не може да остане дълго при тях. Надеждата им е скоро да успеят да възстановят собствения си дом. Ако желаете да помогнете, може да го направите като преведете пари по следната банкова сметка:

KBC Bank
IBAN BG03RZBB91551009262805
BIC RZBBBGSF
Гергана Кръстева Козарска 0896 320483

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...