Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Крадци нападнаха къща в Скутаре
Важно Инциденти Крими Регион

Крадци нападнаха къща в Скутаре

Възрастна жена и нейният син са били нападнати в дома си в пловдивското село Скутаре. Двама непознати нахлули снощи в къщата им и се опитали да ги ограбят. Къщата се намира на края на селото и апашите решили, че могат да нападнат без проблеми, те поискали всичките налични пари на семейството. От полицията потвърдиха случая, но към момента няма официални подробности.

Двамата неизвестни влезли в къщата и нападнали сина още на двора. Ударили го няколко пъти и продължили към жилището. Там срещнали майката и я съборили на земята. Крадците изтарашили всички стаи в търсене на скрити пари, но не открили такива и успели да вземат само мобилен телефон, съобщава за екшъна и БНТ. Сигнал за нападението е получен сутринта от брата на пострадалия, който се обадил на кмета на селото. По непотвърдена информация, нападнатият Желязко е заявил пред полицията, че е разпознал един от апашите и полицията го е отвела за разпит.

Според местните хора в Скутаре не е имало подобни нападения в последните години. Пострадалите майка и син са се преместили при роднини и не бяха в къщата си. Ето какво споделиха съседите и кметът на селото: „Снощи чух лай на кучета, станах, излязох на верандата, гледам вънка – има кучета, лай голям. Не можах да видя хора да минават и сутринта като станах, гледам, че има полицейски коли пред нас“, обясни съседът Карамфил Кочански.

Според кмета на Скутаре Стоян Добрев е възможно нападателите да не са от селото: „Това ще са хора, които може и да не са от селото, защото в селото ги познават. Те са точно в началото на махалата и ги знаят, че са бедни хора, нямат какво да вземат от тях и затова се съмнявам да не са някакви пришълци, дошли на гости. Нямаме такива посегателства от много време тука“, обясни той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...