Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Общество » Пловдив ще отбележи тържествено 119 години от Илинденско-Преображенското въстание
Общество Пловдив Пловдив Важно

Пловдив ще отбележи тържествено 119 години от Илинденско-Преображенското въстание

И тази година, по традиция, на 2 август ще се състои общоградско честване по повод 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в него на 2 август 1903 година.

Мястото на церемонията е паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България ( намира се в район „Южен“, до старите хали).

В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя ще участват военен духов оркестър, представително формирование от гарнизон – Пловдив – почетна рота и венценосци и комитет „Родолюбие“. Водещ ще е Златко Павлов.

Тържественото слово ще бъде произнесено от Александър Сиди – съпредседател на политическа партия ВМРО – Българско национално движение и Народен представител от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти“ в 44-тото Народно събрание.

Община Пловдив отправя покана към гражданите да се включат в честването.

Очаква се да присъстват кметът на Община Пловдив, областният управител на област Пловдив, председателят на Общински съвет – Пловдив, представители от Областната администрация, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, общински съветници, Обществения посредник на община Пловдив, политически и обществени организации и медии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...