Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Пожарът в националния парк на Чехия се разраства (СНИМКИ и ВИДЕО)
Важно Свят

Пожарът в националния парк на Чехия се разраства (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Горският пожар с невиждани мащаби, бушуващ в националния парк „Бохемска Швейцария“ в Чехия, продължава да се разраства въпреки усилията на пожарникарите, казаха днес местни служители, цитирани от ДПА. Пожарът обхвана територия с площ близо 1000 хектара, тъй като тежкият терен затруднява овладяването му, каза говорителка на спешните служби за чешката национална телевизия. Огънят избухна миналата седмица в чешкия национален парк и се разпространи в понеделник през границата с Германия в германския национален парк „Саксонска Швейцария“.

Противопожарните екипи продължават да откриват нови тлеещи огнища в парка. Близо 750 пожарникари се борят с пламъците, след като бяха привлечени допълнителни сили от цяла Чехия. Те са подпомогнати от шест хеликоптера и пет противопожарни самолета, които се включват в гасенето, след като сутрешната мъгла се разсее. Досега осем пожарникари са ранени при гасенето, като няколко от тях сериозно. „Това показва, че наистина напредваме през опасен терен“, каза говорителката. Някои части от гористата местност са труднодостъпни, включително районите по чешко-германската граница, каза тя.

В момента туристическите преходи в чешкия национален парк са забранени, а полицията е върната трима туристи, които са искали да посетят скалните формации от пясъчник. Този горски пожар се смята за един от най-големите в историята на страната и се предполага, че е причинен от човешка небрежност, посочва ДПА.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...