Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Почина бившият филипински президент Фидел Рамос
Важно Свят

Почина бившият филипински президент Фидел Рамос

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Бившият президент на Филипините Фидел Рамос почина днес на 94-годишна възраст, предаде Ройтерс. Рамос беше президент от 1992 до 1998 г., а преди това заемаше висши постове в сферата на сигурността. Той беше възхваляван от мнозина като герой на въстанието от 1986 г., при което беше свален от власт диктаторът Фердинанд Маркос старши – бащата на наскоро избрания президент на Филипините Фердинанд Маркос младши. Други обаче не са склонни да му простят или да забравят ролята му в налагането на военното положение при диктатурата на Маркос старши.

Рамос се е сражавал във войните в Корея и Виетнам през 50-те и 60-те години на миналия век. „С голяма скръб научаваме за смъртта на бившия президент Фидел Рамос“, каза говорителка на Маркос младши. „Той оставя след себе си колоритно наследство и сигурно място в историята заради участието си в големите промени в нашата страна – както като военен, така и като глава на изпълнителната власт“, заяви тя. При управлението на Рамос филипинската икономика преживя възход, а равнището на бедността намаля от 39 на 31 процента благодарение на социалните му реформи. Докато беше в армията, той водеше борба срещу десни, леви и ислямистки бунтовници, но после водеше мирни преговори с всички „врагове на държавата“. Рамос подписа през 1996 г. мирно споразумение с ислямистките сепаратисти от Фронта за национално освобождение на Моро и успя да сведе броя на маоистките партизани от 25 000, каквато беше върховата им численост в началото на 1986 г., до над 5400.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...