Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Българка обучава бъдещи полицаи в САЩ
Важно Свят

Българка обучава бъдещи полицаи в САЩ

Следовател Диляна Николова от Б.А.П.А. (Българо-американската полицейска асоциация) изнесе лекция в полицейската академия на град Лексингтън, щата Кентъки.

Българката бе официално поканена да сподели част от опита си пред бъдещи полицаи, учещи там.

Темата на дискусията бе посветена на важността в структурата на полицията в САЩ да се назначават на работа имигранти, родени в чужди държави и говорещи чужди езици, предава БТА.

“Живея в Щатите от 20 години, започнах работа в полицията през март 2013 г. Аз съм полицейски инструктор (law enforcement certified instructor) чрез DOCJT (Department of Criminal Justice Training) от 2017 г., това е агенцията, създаваща стандартите за полицаи в Кентъки“, сподели тя.

Там завършва двуседмично обучение, което й позволява да кандидатства за лиценз за преподаване. В момента предавава знанията си в класове за престъпления срещу деца и изчезнали хора.

„Кадетските класове включват между 20 и 45 души. Имаме по два класа в годината, обикновено те са в академията 32 седмици. Започнах да преподавам официално през 2017 г., класовете се водят специализирани и лекторът трябва да има поне 3 години в тази сфера, за да може да работи с тях“, допълва Николова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...