Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » За едно Слави се оказа прав: Няма такава държава!
Важно Диагнозите на д-р Харсъзов Мнения

За едно Слави се оказа прав: Няма такава държава!

  • Как да промениш система от некадърни и корумпирани юристи, над които и Господ няма?

 

Д-р Йордан ХАРСЪЗОВ, специален коментатор „По изборите“ и след това за ПловдивПрес


На всички от край време им е ясно какъв огромен проблем има в България и той се нарича съдебна система. Навсякъде другаде може да се види някой свестен човек, да проблесне лъч на надежда, но в сферата на правосъдието сякаш всичко е застинало и от години няма дори и най-малък знак нещата да започнат да се подобряват.

Трябва да си наистина голям гьонсурат

постоянно  да ти повтарят колко си нереформиран и корумпиран, всички европейски институции още от приемането ни в съюза досега да те посочват като основен проблем в държавата, а ти да си викаш: „Да бе, да…” и да продължаваш да правиш каквото си искаш.

Те може да са нагли, безпардонни и продажни, но не и глупави, отлично знаят, че именно заради тях не ни приемат в Шенген например, но не им пука.

Сагата с главния прокурор бе поредното доказателство как всички в системата са се обединили да бранят статуквото.

Нещата са до такава степен запънати, че и Гешев вече не се притеснява, не носи букети на бившата вече правосъдна министърка и спря да посещава изнасилени баби по селата с телевизионни камери.

Че като се замисли човек, от какво да се притеснява, с какво е по-лош от предшествениците си?

Бай Иван Татарчев навремето хич не се притесняваше да се снима как пее македонски песни с видни мафиоти.

Друг беше постоянно под въздействието на определени вещества и се говори, че използвал поста, за да прати жена си в лудницата.

За трети пък се говори, че дължи поста си, благодарение на несъвместимите със закона услуги, които е правил на един бивш президент.

Само един досега не е бил свързван с определени зависимости и корупция и си тръгна недолюбван от гилдията, защото бил „прекалено мек”.

Но ако със запазването на Гешев може да се заключи, че са защитавали колега, статуквото и собствените си постове, то с последвалото решение

да върнат на работа фирмата със златния гьол, абсолютното дъно бе достигнато

Тук не става дума за закони. Говорил съм по въпроса с юристи и всички са казвали, че не законите са проблемът, те били съвсем прилични и почти същите като в развитите страни от ЕС. Проблемът бил в начина на прилагането им и хората, които го правят.

С това решение висшите съдии на практика демонстративно и безпардонно казаха: Ние сме на страната на корупцията, на мафията, искаме държавата да продължава да бъде ограбвана, искаме да защитим трафика на наркотици и оръжие и настояваме да продължаваме да бъдем най-корумпираната и презряна от всички държава с беден народ.

Можем да вършим всякакви безобразия, да вземаме пари за определени услуги и нищо ни можете да ни направите, защото по конституция не подлежим на контрол.

Във всички страни е имало корупция, включително и в съдебната система. Но и винаги са се появявали идеалисти, които са се опитвали да се преборят със Злото. Някои са били застрелвани, взривявани…

Нашите не само не се борят със злото, но пеят песни, прегърнати с него. И това очевидно им харесва.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...