Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Искат прекратяване на концесията за стадион „Тодор Диев“
Градът Община Пловдив Спорт Спорт Важно

Искат прекратяване на концесията за стадион „Тодор Диев“

Стадион "Тодор Диев"

ПловдивПрес

Кметът Здравко Димитръв е внесъл в Общинския съвет предложение за прекратяване на договора за концесия за строителството на стадион „Тодор Диев“, а  днес на сесията трябва да бъде разгледано.

Това става по искане на концесионера Динко Милинчев, който преди дни излезе със специална декларация, в която обяснява, че не може да изпълни концесията, която е за срок от 35 години, а причината е рязкото поскъпване на желязото и строителните материали.

Според направената количествено-стойностна сметка,  за изграждането на спортния комплекс ще са необходими 18,2 млн. лева при първоначално планирана сума в размер на 5 121 000 лева. Тъй като договорът за концесията не позволява към него да се подпише анекс, с който да се повиши сумата до стойностите, необходими за завършването на стадиона, ръководството на „Спартак“ (Пловдив) счита, че трябва да се премине към процедура по развалянето на контракта.

„Ние изпълняваме инвестиционната програма за първата година, като инвестицията възлиза на общо 337 189,13 лева, за която сума има внесен допълнителен доклад с приложени към него анализни цени за видовете и количеството изпълнени дейности“, съобщиха  от управата на футболния клуб.

От там декларират, че след прекратяване на концесионния договор са готови да участват в нова процедура. И  се надяват да им се предостави възможността да стопанисват клубния стадион, както и да изпълнят строително-ремонтните дейности  в съответствие с издаденото разрешение за строеж./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...