A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » Оставиха в ареста Христо, убил баба си с чук в Браниполе
Градът Пловдив Регион Съд и Прокуратура

Оставиха в ареста Христо, убил баба си с чук в Браниполе

Снимката е илюстративна

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Христо Сираков. На 29-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на 30 юли в с. Браниполе, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 84-годишната Митра Сиракова – негова баба.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление – убийство, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Христо Сираков е извършил деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност.

Съдът намира, че при мярка различна от задържане под стража има реална опасност от извършване на престъпление. Обвиняемият е неосъждан, но самият начин на извършване на престъплението – умъртвяване на 84-годишната му баба, която се е грижела за него, с множество удари, най-вероятно с чук, го характеризира като жесток човек и води до извод за висока обществена опасност както на извършеното деяние, така и на самия обвиняем.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 11.08.2022 г. от 10.00 часа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...