Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Пловдивчанка: Благодаря на огнеборците, които спасиха живота на сина ми
Градът Пловдив

Пловдивчанка: Благодаря на огнеборците, които спасиха живота на сина ми

„Благодаря на огнеборците, които спасиха живота на сина ми! “ . Това написа пловдивчанката Зорница Маринова. Развълнувана и безкрайно признателна от героичната постъпка на пожарникарите и спасителите, майката на 15- годишно момче от Пловдив, благодари на екипа, помогнал на сина и.

В следобеда на 27- ми юли, момчето и негов приятел излезли на разходка на Младежки хълм, но подтикнат от любопитство, единият от младежите влязъл в скален тунел близо до детската железница. Пред входа му имало натрупани отпадъци. Младежът отвън решил да запалили с тях огън. Последвало обаче силно задимяване и момчето, което било вътре в тунела, започнало да се задушава. Едва тогава тийнейджърите си дали сметка, че уж „невинната закачка“ може да завърши фатално.

Веднага след подаване на сигнал в оперативния център на пожарната към мястото били изпратени два екипа – спасители и огнеборци. Свикнали на изключително високите нива на стрес в работата, те действали мигновено. На момента намерили пролука и подали спасителна маска с живителни глътки въздух на момчето, като почти в същото време предприели акция по изваждането му от тунела, дълъг близо тридесетина метра. Работата на спасителите била затруднена от скалистия терен и острите каменни ръбове.

Огнеборците герои са Августин Занчев, Тодор Георгиев и Ивайло Бозев, както и спасителите от сектор СОД-
Васил Жухов, Васил Стефанов, Кольо Кацаров и Красимир Добранов, съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

Оттам уточняват, ст. инсп. Веселин Брадистилов – началник на група „Оперативен център“, е координирал действията по спасяване на младежите./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...