Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Президентът представя официално служебното правителство
България Важно Политика

Президентът представя официално служебното правителство

Държавният глава Румен Радев ще представи официално новото служебно правителство с премиер Гълъб Донев. Официалната церемония е в Гербовата зала в Президентството от 12:00 часа. Очаква се президентът да представи задачите и приоритетите на служебната власт през следващите два месеца.

Точно в 13:15 часа Кирил Петков ще предаде премиерската щафета на служебния министър-председател. Церемонията по приемствеността в изпълнителната власт ще се състои в Гранитната зала на Министерския съвет. След това властта ще бъде предадена и в отделните министерства. Държавен вестник трябва да публикува указите, с които президентът разпуска 47-ия парламент и насрочва датата за предсрочния вот, както и назначава новите министри.

Служебният кабинет има 21 министри. Заместниците на Донев ще са четирима. Лазар Лазаров ще отговаря за социалната политика. Христо Алексиев, познат също от предишния служебен кабинет, поема ресор „Транспорт и съобщения“. Иван Демерджиев е силовият вицепремиер. Атанас Пеканов ще отговаря за евросредствата.

Това ще бъде осмото служебно правителство от началото на демократичните промени насам. Предсрочните парламентарни избори са насрочени за втори октомври.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...