A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Ръка в ръка на изпроводяк
България Важно Политика Суматоха

Ръка в ръка на изпроводяк

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Скандал се завъртя и в последния ден на управлението на Кирил Петков и то в последните минути. След церемонията по предаване на властта към новото служебно правителство, след произнесените слова и разменените официалности, бившият вече премиер Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напуснаха фоайето на Министерски съвет и изкачиха познатите от телевизионните репортажи стълби. Точно в този момент фотографът на БНТ Десислава Кулелиева шраква с фотоапарата си кадър, на който се вижда, че Петков и Лена се държат за ръка.

БНТ разпространи снимката чрез своя профил във Фейсбук и новината нажежи мрежата светкавично. Наложи се говорителката на премиера за пореден път да напише статус в профила си и да се обяснява:

„В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение – друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.
Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.
#продължавамепромяната“, написа Бориславова.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...