Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Атанас Калчев: Лошата власт я избират добрите хора, които не ходят на избори
Важно Кричим Мнения Политика Регион

Атанас Калчев: Лошата власт я избират добрите хора, които не ходят на избори

Атанас Калчев

Назаем от Атанас КАЛЧЕВ, кмет на Кричим

Завърши поредният сезон, на поредната трагикомедия, на поредния сериал от „филмовото изкуство“ в българския обществено- политически живот. Сюжетът му – олицетворение на „добрите“ и „лошите“, на „мафията“ и „борците срещу мафията“.
Обществото ни видя за пореден път /и то за сравнително кратък период от време/ отново едни „герои“, които разясняваха особеностите на своята „истина“ в общественото пространство чрез подмяна на фактите с емоции, за да се внушават и извеждат грешните изводи от верните доказателства, игра с асоциации, имитация на неразбиране, протакане, внушения и така … до когато е възможно, а пък „възможното“ за тях да бъде постоянна величина, до постигането на собствените им планове и цели, които в по-голямата си част изобщо не отразяват и не съвпадат с обществените цели, теми и проблеми.
За пореден път, обществото видя другите форми на така наречената „колективна отговорност“, която служи в повечето случаи само за прикриване на действията против правилата и законите в обществото.
За пореден път, на обществото стана ясно, че така наречените „носители на политическа отговорност“, всъщност е политическа безотговорност с мимикрия на „колективни“ /разбирай коалиционни/ решения, целящи бягство от носене на каквато и да е отговорност за последиците от собствените си решения. Всъщност най-големият риск за тях се свежда до преждевременното им отстраняване от власт, подаването на оставка или преждевременното/своевременното пенсиониране по установения закононов ред, и за пореден път всъщност стана ясно, че и този път „отговорността“ я носят обикновените редови данъкоплатци – народът.
Във връзка с предстоящите поредни, предсрочни парламентарни избори е целесъобразно отново да си припомним, че ние хората сме отговорни за своите собствени действия и/или бездействия, и ние си носим последиците от тях, макар да ги измерваме с различни критерии.
И е хубаво, ние всички като общество, да не забравяме великите и непреходни думи на Сър Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил: „ЛОШАТА ВЛАСТ Я ИЗБИРАТ добрите хора, които не ходят на избори“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...