Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Йотова към Нинова: Тримата служебни министри от БСП са гордост за всяка партия
България Важно Политика

Йотова към Нинова: Тримата служебни министри от БСП са гордост за всяка партия

Илияна Йотова

„Аз не зная какво е визирала госпожа Нинова, ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на НС на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са те – госпожа Лечева и Крум Зарков, и Явор Гечев. Това са хора, които са се доказали експертно, професионално, политически, със свое мнение, със своя позиция“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод новия служебен кабинет. Изказването й дойде ден, след като вчера Корнелия Нинова каза, че служебното правителство ще бъде реваншистки настроено към социалистическата партия. Йотова подчерта, че усилията трябва да бъдат насочени към решаването на кризите, а не към реваншизъм.

„Нещата и решенията, които трябва да бъдат взети в следващите месеци, са много по-важни за българските граждани, отколкото всякакъв реваншизъм и спорворете с който и да било политически лидер“, коментира вицепрезидентът. По думите й енергийната криза и пандемията от коронавирус са сред предизвикателствата, с които трябва да се справи служебното правителство. „Първо, да им пожелая много смелост и кураж, защото не са една и две кризите, с които трябва да се преборят за един много ограничен период от време. Надявам се да има след изборите редовен и стабилен кабинет. Те имат две основни задачи – да върнат стабилността на страната и втората е да осигурят сигурността на българските граждани – от енергийните доставки до ситуацията с ковид“, каза тя.

Йотова участва в церемония, на която бяха отличени лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света, които ежегодно се организират от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...