Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Обсъдиха извънредно цената на газа
България Важно Енергетика

Обсъдиха извънредно цената на газа

Служебният министър на енергетиката Росен Христов се срещна извънредно с председателя на КЕВР Иван Иванов. Акцент в разговора, който се проведе в министерството, бе доставката и цената на природния газ, съобщиха от Министерството на енергетиката.

„Опитваме се да намерим най-доброто решение, като за целта вече започнахме със симулации и изчисления на различни възможности. Целта е стабилизиране на доставките, което ще осигури предвидимост и сигурност за потребителите“, обясни министър Христов. От своя страна председателят на КЕВР Иван Иванов благодари за бързата реакция на министъра. „Особено важно е каква ще е цената на газа през септември“, подчерта той, като не скри, че нормативната уредба не отговаря на динамичната ситуация, в която се налага да работят. И двете страни се обединиха около разбирането, че е изключително важно да има прозрачност и доколкото е възможно предвидимост в работата на институциите.

В срещата участваха началникът на политическия кабинет на министъра Любомира Ганчева, както и комисарите от КЕВР Александър Йорданов, Благой Голубарев и Димитър Кочков.

По-рано през деня шефът на КЕВР Иван Иванов призова за среща с енергийния министър. Иванов обяви, че окончателната цена на природния газ за август ще бъде гласувана на 12 август и прогнозира, че вероятно повишението ще е в рамките на предложеното от „Булгаргаз“ – около 60%.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...