Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » От НКЖИ: Уволнението на Алексова не е политическо, а за несправяне
Бизнес България Важно Транспорт

От НКЖИ: Уволнението на Алексова не е политическо, а за несправяне

Инж. Златин Крумов, НКЖИ

„Причината за освобождаването на Гергана Алексова е несправяне с поставените задачи, въпреки огромното желание, което тя имаше и политическата подкрепа, с която разполагаше по време на коалиционното правителство“, обяви изпълнителният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов. По рано днес Георги Свиленски и Борислав Гуцанов от БСП обявиха, че уволнението на Алексова е било политическо и тя е била на път да „разплете корупционна схема“.

„Факт е, че благодарение на огромната експертиза на г-жа Алексова, за определени периоди от време компанията остана без горива, без услуги по хигиенизиране на жп гарите и застраховка трудова злополука на служителите. Наложи се да работим извънредно, поемайки огромни рискове за разрешаването на създадените проблеми“, обясни още Крумов.

Той заяви, че приема решението на УС на НКЖИ за освобождаването й като рационално, а не емоционално. „Моята роля е да развивам компанията и да пазя добре нейния имидж. Никога не сме позволявали в нашата компания да има корупционни практики и никога не ми е било приятно да бъда заплашван, каквито заплахи получих днес. Ако това е цената компанията да работи нормално и прозрачно, аз съм готова да я платя“, каза още генералният директор.

На въпрос от кой е получавал заплахи, Златин Крумов отговори: „От същите хора, които днес обявиха „политическото уволнение на г-жа Алексова.“ Той е информирал транспортното министерство и компетентните органи за „политическа репресия“ срещу него.

ОЩЕ

Почна се: Уволниха зам.-генерален директор на НКЖИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...