Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Повдигнаха обвинения на дрогирания, който вилня пред КАТ вчера  
Пловдив Пловдив Важно Политика Съд и Прокуратура

Повдигнаха обвинения на дрогирания, който вилня пред КАТ вчера  

Снимка: Фейсбук

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 49-годишния Александър Паталенски за три престъпления.  Спрямо него са повдигнати обвинения за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини и противозаконно е попречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения. Освен това е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство.

Както ПловдивПрес вече писа, вчера обвиненият посетил сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, за
да регистрира лек автомобил, но се държал неадекватно и полицейските служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба, като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително и задържан. След това е бил тестван за употреба на наркотични вещества и е отчетена положителна проба за амфетамин. Паталенски вече е осъждан за
шофиране след употреба на алкохол, като настоящото му деяние е извършено в изпитателния срок. Свидетелството за управление на моторно превозно средство му е било отнето.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължават.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...