Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Пускат ремонтирания участък на „Даме Груев“ в понеделник
Градът Пловдив Пловдив Важно Район Южен

Пускат ремонтирания участък на „Даме Груев“ в понеделник

Снимка: Община Пловдив

Ремонтираният участък от улица „Даме Груев“, намиращ се между улиците „Македония“  и „Охрид“, ще бъде отворен за движение в понеделник. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който днес лично провери състоянието на улицата след ремонта. Той бе придружаван от своите заместници Пламен Райчев, Тодор Чонов и Йордан Ставрев, както и от кмета на район „Южен“ Костадин Язов. На проверката присъстваха и общинските съветници Константин Георгиев, Владимир Кисьов и Евелин Парасков.

„Виждам, че строителите са си свършили работата в този участък, и след като вчера Общински съвет-Пловдив гласува финансиране за останалите участъци, улицата ще бъде готова през тази година“, заяви при инспекцията кметът Димитров. „Разширено е пътното платно, което вече е четирилентово. Изградени са отводнителни шахти, тротоари, водопровод и канализация, както и улично осветление. Отворена е вече и улица „Лазо Войвода“, която досега беше тупик. Положена е пътната маркировка. Предстои да се започне работа едновременно по втория и третия етап на „Даме Груев“, като вече са минали отчуждителните процедури и има издадено строително разрешение за това. Изпълнителят трябва само да изчака две седмици то да влезе в сила, като през това време ще подготви терена“, обясни какво е свършено заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

„По Втори и Трети участък на улицата, движението ще се затваря поетапно – от кръстовище до кръстовище, за да бъде затруднението за жителите на района по-малко“, допълни още Райчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...