Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Скандал: Танкерите с втечнен газ всъщност още не били договорени
България Важно Енергетика

Скандал: Танкерите с втечнен газ всъщност още не били договорени

Росен Христов

„Прословутите договорени седем танкера всъщност не са договорени, а в момента сме на ниво оферта. Тя включва доставка на три танкера тази година и опция за доставка на останалите четири“, заяви на брифинг в Министерския съвет служебния министър на енергетиката Росен Христов.

Преди дни бившият премиер Кирил Петков съобщи, че правителството му подписва договор за доставка на втечнен газ, с който, по думите му, до април ще бъде подпомогната енергийната система на страната. „Така решаваме съществена част от гарантирането на енергийната сигурност и правителството улеснява следващия кабинет“, подчерта тогава експремиерът.

Росен Христов поясни, че няма осигурени слотове за разтоварване на танкерите на газовите терминали. „Тоест в момента трябва да намерим начин, вероятно със закупуване от трети страни на слотове за разтоварване, което допълнително ще оскъпи значително цената до България“, обясни той. „Цената на газа от Азербайджан, която беше първоначално съобщена като четири пъти по-ниска, от последните няколко дни е в пъти по-скъпа за 2/3 от договорените количества“, допълни служебният министър.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...