Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Стартира Plovdiv Jazz Summer в Лятно кино „Орфей“
Градът Култура Пловдив

Стартира Plovdiv Jazz Summer в Лятно кино „Орфей“

Стартира първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще рамкира началото и края на август. Между 03 и 05 август фестивалът е в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив – всяка вечер от 21:00 ч., а от 26 до 28 август ще продължи в село Марково, което се намира в близост до Пловдив.

Началото ще постави концертът на Мирослава Кацарова „Дългите сенки на август“. Джаз певицата ще бъде на сцената заедно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

На 04 август за лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer пристига Розалия де Соуза. За пръв път бразилската певица гостува в България за създаването на Plovdiv Jazz Fest през 2015 г. Тази година отново с нейно участие ще бъде поставено началото и на лятното издание на фестивала. Розалия де Соуза пристига със своя квартет и ще представи последния си албум Inspirada, появил се през март тази 2022 г.

Последният концерт от тази част на програмата ще бъде на Белослава. На 05 август певицата ще отпразнува с пловдивската публика 22 години на сцената. Белослава ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си заедно с артисти като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

Програма 03-05 август

03 август | 21:00 ч. | Лятно кино „Орфей“

„Дългите сенки на август“ // концерт на Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров

04 август | 21:00 ч. | Лятно кино „Орфей“

Розалия де Соуза квинтет

05 август | 21:00 ч. | Лятно кино „Орфей“

Концерт на Белослава

Между 26 и 28 август фестивалът ще продължи, този път в село Марково. Сред участниците в програмата ще бъдат Теодосий Спасов, Димитър Льолев и неговия квартет, Дани Белчева, Милен Кукошаров, Мишо Иванов, Димитър Семов и др.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...