Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » 1,8 килограма контрабандни златни накити задържаха на „Капитан Андреево“
България Крими Полиция

1,8 килограма контрабандни златни накити задържаха на „Капитан Андреево“

Бижутата Кадър: Агенция Митници
Бижутата Кадър: Агенция Митници

„Митническите служители на „Капитан Андреево“ задържаха 1,8 кг. контрабандни златни накити на стойност 165 438 лв.,“ съобщават от пресцентъра на Агенция „Митници“.

На 02.08.2022 г. на пункта е пристигал лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници – български граждани, заявяват, че не пренасят стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина на предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача, в бельото му са установени 3 прозрачни плика, също с изделия от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза, откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. От митническата агенция припомнят, че преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали близо 83 кг. изделия от благородни метали.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...