Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Бивш шеф на „Кинтекс“: Над 4200 тона бг оръжие е изнесено за Украйна
Бизнес България Важно Войната в Украйна Свят

Бивш шеф на „Кинтекс“: Над 4200 тона бг оръжие е изнесено за Украйна

Александър Михайлов Кадър: БГНЕС
Александър Михайлов Кадър: БГНЕС

Повече от 4200 тона българско оръжие е изнесено за Украйна само в първите четири месеца на войната с подписа на вече бившия вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова. Това твърди освободеният от нея директор на оръжейното търговско дружество „Кинтекс“ Александър Михайлов.

Пратките са разтоварвани на полско летище на 70 км от украинската граница, съобщи Михайлов като заяви, че разполага с документи за твърдението си.

„За първите 4 месеца от началото на войната – от март до юни включително, 60 самолета са транспортирали българско оръжие до това летище в близост до украинската граница.

Шестдесет полета за 4 месеца означават, че през ден по 70 тона българско оръжие е отивало за Украйна . Усреднена калкулация показва, че за този четиримесечен период 4200 тона българско оръжие са доставили в пограничното на Украйна полско летище.

За да може да се визуализира това нещо – това са 212 тежкотоварни камиона тир, подредени в колона плътно един след друг в рамките на 4 км, или казано с други думи – от Народното събрание на България до зала „Арена Армеец“ на „Цариградско шосе“.

На този фон г-жа Корнелия Нинова да твърди, че не знае къде отива българското оръжие, е не само несъстоятелно твърдение, но и обидно към българските граждани“

Освободеният директор на „Кинтекс“ посочи, че данните, които изнася, са на базата на Закона за достъп до обществена информация и разполага с документи за тях.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...