Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Гълъб Донев: До седмица обявяваме търг за доставка на газ
Бизнес България Енергетика Политика

Гълъб Донев: До седмица обявяваме търг за доставка на газ

Гълъб Донев, служебен премиер на РБ
Гълъб Донев, служебен премиер на РБ

Още утре Министерствата на енергетиката и на финансите ще изготвят план за стабилизиране на „Булгаргаз“, а следващата седмица ще се обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен природен газ.

Това обяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на първото заседание на правителството.

Донев отговори и на „Продължаваме промяната“, които дадоха пояснения за доставките на газ, като каза, че правителството „знае какво прави“ и няма нужда от политически консултанти.

След като снощи от служебното правителство обявиха какво заварват в енергетиката и стана ясно, че е сформиран кризисен щаб, той е продължил да работи до късно снощи.

„Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите, ще изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, за да е в състояние да плаща реално договорените количества природен газ“, каза той и продължи:

„Следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон“.

„Работата ще продължи и в почивните дни, така че да бъдем максимално прозрачни и честни пред българското общество“, добави служебният премиер.

Донев отговори и на „Продължаваме промяната“, откъдето обясниха, че договор за доставки на втечнен газ няма, за да не се задължава предварително служебното правителство.

„Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги“.

На днешното си заседание служебното правителство ще приеме и постановление за организирането на предсрочния парламентарен вот на 2 октомври, трябва да се определи вицепремиер, който да отговаря и да координира подготовката.

Ще се приеме и план-сметката за изборите, за да се осигури необходимото финансиране.

В дневния ред е и решение за освобождаване и назначаване на областни управители.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...