Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » За трети път Ангел Стоев става областен управител на Пловдив
Пловдив Пловдив Важно Политика Регион

За трети път Ангел Стоев става областен управител на Пловдив

Ангел Стоев
Ангел Стоев

Илияна АНГЕЛОВА


За трети път бизнесменът и бивш служител на полицията и ДАНС Ангел Стоев оглавява Областната администрация в Пловдив. Очаква се това да стане факт още днес след решение на новия служебен кабинет, на първото му заседание.

Друго предложение да оглави Областната администрация е била Иванка Петкова от БСП, но в последния момент изборът паднал отново на Ангел Стоев. Петкова беше заместничка на Стоев като областен управител и вероятността да заеме отново поста е голяма.

През май 2021 г. Стоев седна в губернаторското кресло, като пое поста от временно изпълняващия длъжността Петър Петров от ГЕРБ. Шест месеца по-късно правителството прие решение, с което обяви, че освобождава Ангел Стоев като областен управител на Пловдив и на поста беше назначена Даниела Николова-Кършева, която към онзи момент беше негов заместник.

На 20 октомври м. г. Ангел Стоев беше освободен като областен управител и върнат на поста на следващия ден. Тогава той обясни, че е подал заявление да напусне, но близките му го убедили да го оттегли.

Ангел Стоев е добре познат под тепетата и като публична личност, и като бизнесмен. Бил е изпълнителен директор на „Бизнесът за Пловдив“. Сега ще поеме длъжността от досегашния си колега Йордан Иванов, който е от квотата на „Демократична България“.

Очаква се новите губернатори да бъдат назначени още на първото редовно заседание на служебния кабинет.

Още

Гълъб Донев назначи 25 заместник-министри, уволни 25

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...