Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Община Пловдив ще плати 30% повече за осветление на моста на Адата
Бизнес Община Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

Община Пловдив ще плати 30% повече за осветление на моста на Адата

Вторият класиран: „Ще обжалвам. Нахалството е безумно, а мотивите, с които ни отстраняват, са нелепи“

Илияна АНГЕЛОВА


110 000 лева повече да плати Община Пловдив за осветлението на моста на Адата е решила днес нарочна комисия. Участниците в обществената поръчка са фирмите „Сейф Парт“ и „Пенон“. Печели „Сейф Парт“, която е предложила цени с 30% по-високи от тези на конкурента си.
Прогнозната цена на поръчката е била 350 000 лева без ДДС. Парите са за подмяна на цялостната електрическа инсталация и стълбовете на Адата. В цената са заложени доставката и монтажа на 58 броя 12-метрови стълбове с лед осветление и демонтажът на старото осветление.
Офертата на „Сейф парт” е 349 125 лева за да „светне“ мостът. Предложението за същата дейност на „Пенон” е 235 576 лева. Елементарната математика сочи разлика от 113 549 лева.

Според комисията към Община Пловдив, техническите характеристики на предлаганите материали отговарят на изискванията, но не ставало ясно дали в посочените документи е постигнато съответствие на изискванията на възложителя за височина на стълба от 12 м, тъй като те били на италиански език. Друг препъни камък за „Пенон“ бил организацията на работа, предложена от фирмата. Според комисията, липсва информация относно подхода и организацията на изпълнението на дейностите, предмет на поръчката, линейни графици и етапност, заети лица по всяка от позициите, базови мерки за ограничаване на негативното влияние на строителния процес върху околната среда и други параметри, изисквани от Община Пловдив.

„Ще обжалвам. Нахалството е безумно, а мотивите, с които ни отстраняват, са нелепи“, твърди управителят на „Пенон“ Огнян Пенев. Той окачестви решението на Комисията, като подигравка с труда на фирмите, които нямат „чадър“ и в момента води разговори с юристите си. „Имам всички документи и обосновки, с които ще спечелим делото“, категоричен е бизнесменът.

Докато се разиграва поредната драма между фирми, в която неизбежно е намесена и общината, Адата ще продължава да тъне в тъмнина. Пловдивчани ще продължават да рискуват, преминавайки от там в тъмните часове на денонощието, където станаха и катастрофи с човешки жертви.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...