Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Пилот скочи от повреден самолет без парашут от височина над 1 100 м
Важно Свят

Пилот скочи от повреден самолет без парашут от височина над 1 100 м

Втори пилот е скочил или паднал без парашут от самолет опитващ аварийно приземяване, става ясно от сигнал за бедствие, подаден на 911 от диспечери на въздушния трафик в Северна Каролина. Нещастието е станало на около 48 км южно от международното летище “Рейли – Дърам” .

Не е ясно защо и как 23-годишният Чарлз Хю Круукс е излязъл от малкия транспортен самолет CASA C-212 Aviocar. Не е потвърдено, че го е направил умишлено. Бил е без парашут, а височината е била над 1 100 метра. Тялото му бе открито в задния двор на семейна къща във Фюкюей-Варина.

На спешното обаждане се чуват двама служители от Федералната авиационна администрация, които казват, че самолетът се е насочил към летището. Първият пилот явно им е съобщил, че колегата му “е скочил от самолета”, според новинарските медии.

“Всичко, което можем да направим, е да го приберем… това е най-откаченото нещо, което съм чувал” – казва единият от служителите, имайки предвид скочилия пилот.

Обаждането е продължило 13 минути и обидилите се неколкократно са споменали, че Круукс е скочил.

В крайна сметка останалият в кабината пилот успя благополучно, макар и твърдо и със значителни повреди, да приземи самолета. Започнало е разследване.

Името на оцелелия пилот не е обявено. Той е бил заведен за прегледи в болница “Дюк” и изписан вечерта в петък. Странното е, че в 40-минутния контакт между него и диспечерите няма споменаване, че вторият пилот е скочил. Пилотът е казал, че има повреда в дясното колело колело. Добавил е, че вози двама пътници, има гориво за 4 часа и се насочва към международното летище.

От разговора става ясно, че той е трябвало да приземи на друга площадка, но контактът бил твърд, колелото паднало и екипажът решил да вдигне машината и да продължи съм друго летище. Запитан от диспечерите как мисли да кацне, пилотът е отвърнал, че ще забави максимално и ще приземи самолета по корем.

При кацането на “Рейли” самолетът вече бил очакван от различни правоприлагащи агенции. От Круукс нямало и следа. Семейството, в чийто двор било намерено тялото му, се обадило в полицията, защото чуло силен звук от удар.

Полетът на 10-местният CASA C-212 Aviocar, произведен в Испания през 1983 година, не е бил с търговска цел. Националната агенция за безопасност на транспорта е започнала разследване./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...