Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » РИОСВ – Пловдив глоби зоомагазин за нередовни сиви папагали жако
Пловдив Пловдив Важно Регион

РИОСВ – Пловдив глоби зоомагазин за нередовни сиви папагали жако

  • Инспекцията е направила над 130 проверки за месеца, глобени са 14 еконарушители, сред тях ВиК – Пловдив, община Куклен и военен завод в Сопот
  • Кметът на Пловдив е нарушил условия от Комплексните разрешителни на регионалните депа за неопасни отпадъци

Повече от 130 проверки през месец юли са направили от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. При тях
екоекспертите са констатирали административни нарушения на екологичното законодателство и са съставили актове на 14 физически и юридически лица. Най-чести са нарушенията на Закона за водите. Актове за превишаване на нормите за замърсяване са направени на ВиК – Кричим и на завод от военнопромишления комплекс в Сопот. За заустване на непречистени отпадъчни води, без издадено разрешително или за разрешително с изтекъл срок на действие ще бъдат санкционирани Цех за производство на плодови продукти в Катуница, както и ВиК оператора в садовското село Кочево.

След извършена проверка по сигнал е установен компрометиран участък на канализационна мрежа, вследствие на което е имало изтичане на
непречистени отпадъчни води в Първомай, за което е съставен на ВиК – Пловдив. За това, че не са намалени фините прахови частици във въздуха на Куклен, местната община също е санкционирана. Акт има и за едноличен търговец от село Труд, който не е предоставил нужната информация за работа с разтворители.

Три от наказанията РИОСВ – Пловдив е наложило за нарушения на Закона за биологичното разнообразие. Те са към собственик на зоомагазин в Пловдив, който не е внесъл в изискуемия срок необходимите документи за регистрация на три екземпляра сив папагал жако, каквито са изискванията на Европейския регламент за защита на видовете от дивата флора и фауна чрез регулиране на търговията с тях.

Шестдесет проверки през юли са извършили експертите за управление на отпадъците. Съставен е акт на кмета на община Първомай за неизпълнено предписание за почистване на нерегламентирани замърсявания на територията на града и прилежащите територии. Установено е и нарушение на дружество за непредоставяне на информация в срок за предстоящ трансграничен превоз на отпадъци. Констатирани са и нарушения от страна на кметовете на община Пловдив и на община Карлово за неизпълнение на условия, поставени в Комплексните разрешителни на регионалните депа за неопасни отпадъци, за което предстои да бъдат санкционирани.

РИОСВ – Пловдив е спасила и 13 защитени диви птици, като след получени сигнали е изпратила за лечение в Спасителния център за диви животни – гр. Стара Загора девет бели щъркела, сова, кукумявка, кълвач и бързолет.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...