Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Тарикат измамил 62-а безработни отива на съд
Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

Тарикат измамил 62-а безработни отива на съд

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за измама на 62 кандидати за надомна работа с детски играчки. 38-годишният хитрец В.С. е обвинен в това, че в периода от 11.05.2021 година до 07.12.2021-а в условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив, в много населени места на страната, с цел да набави за себе си облага е възбудил заблуждение у 62 лица и им причинил имотна вреда в общ размер на 2607 лева. Престъплението е квалифицирано по чл. 211, пр. 2,  вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, б. „А“ и „Б“, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В.С. не работел и имал нужда от пари. В началото на месец май 2021 година той пуснал обява в интернет сайт. Представял се за предприемач, който осигурявал сигурни доходи на желаещи за надомна работа – сглобяване на части от детски играчки. В.С. посочил за връзка собствения си мобилен телефон. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа, която В.С. нямал
намерение да им осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност. Въпреки това той обещавал, че ако получи превод на сумата от 42 лева, ще изпрати на желаещите части от детски играчки и когато ги сглобят, ще им заплати за изработените бройки.

Пострадалите изпратили парите, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Когато започнали да търсят В.С., той не отговарял на повикванията им или телефонът му бил изключен. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Щетите на измамените не са възстановени. Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...