Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Учени откриха, че тази хранителна добавка може драстично да намали риска от рак
Важно Суматоха

Учени откриха, че тази хранителна добавка може драстично да намали риска от рак

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Учените стигнаха до обнадеждаващи резултати, когато става дума за тежкото заболяване, от което всяка година умират голям брой хора по света.

В голямо проучване, включващо 1000 участници в продължение на 20 години, учените установиха, че хранителна добавка, известна като устойчиво нишесте, значително намалява риска от няколко вида рак.

Какво точно е устойчиво нишесте?

Ако следите последните тенденции в храненето, може би вече сте чували за добро нишесте, защото то е в центъра на вниманието на диетолозите по света.

Това е хранително вещество, което се свързва с множество ползи за здравето, както и поддържане на оптимално телесно тегло. Това е вид въглехидрат, който не се усвоява напълно, т.е. това храна за добрите бактерии в нашите черва.

Устойчивото нишесте се намира в много храни и може да се добавя към диетата като добавка.

Храните, които съдържат добро нишесте са: овесени ядки, грах, зелен фасул и други бобови растения, варени и охладени картофи и тестени изделия, меки, зелени банани.
Експертите смятат, че резултатите от това изследване са толкова впечатляващи, че ще са необходими още нови изследвания, за да се потвърди всичко.

„Открихме, че устойчивото нишесте намалява риска от рак с над 60 процента. „Успехът е най-очевиден в горната част на червата“, каза ръководителят на изследването, диетологът Джон Матърс от университета на Великобритания, съобщава „Сайънс алърт“.
Въпреки това, авторите посочват важно ограничение на изследването, което е, че резистентното нишесте няма ефект върху рака на дебелото черво, а само върху неректалните тумори в храносмилателния тракт.

Това изненада изследователите, тъй като те очакваха, че ефективността на нишестето трябва да бъде най-голяма там, където се разгражда./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...