Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » ARICOMA Group придобива Мусала Софт
Бизнес България Важно Свят Технологии

ARICOMA Group придобива Мусала Софт

  • Предстои одобрение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се очаква през четвъртото тримесечие на тази година

 

ARICOMA Group (www.aricoma.com) и Мусала Софт (www.musala.com) сключиха споразумение за придобиването на Мусала Софт. ARICOMA Group, част от KKCG (www.kkcg.com/en/), е бързорастяща европейска компания, предоставяща ИТ услуги от следващо поколение. Настоящата инвестиция е ключова стъпка в стратегическото развитие на ARICOMA Group.

Заедно с Мусала Софт  ARICOMA Group става организация от 10 компании с консолидирани приходи от над 400 милиона евро, оперативна печалба от 39 милиона евро и над 4000 специалисти.

„С Мусала на борда ARICOMA става водеща компания в разработката на софтуер от Югоизточна Европа. Въодушевени сме, че ще работим заедно по пътя към лидерска позиция в Европа. Иновативната култура и невероятните хора на Мусала ще дадат силен тласък на съществуващите ни професионалисти и пазарен потенциал. Лидерите на Мусала имат доказана история на изграждане на бизнес с фокус върху клиентите и справяне с предизвикателствата. Вярваме, че Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от ARICOMA и заедно ще ускорим дългосрочните си планове за растеж и създаване на висока добавена стойност.“, казва Людовик Годе, изпълнителен директор на ARICOMA Digital.

„Обединявайки сили с ARICOMA и KKCG се впускаме в нов, по-бърз епизод от развитието си. Синергиите с едновременно припокриващи се и допълващи се клиентска база и експертиза ни дават допълнителни увереност, енергия и вдъхновение по пътя напред. Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развитието на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, иновациите и младите хора“, сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

„Удовлетворен съм, че успяхме да договорим сделка с Мусала. Това е второто ни придобиване за годината и е напълно в синхрон със стратегията ни да превърнем ARICOMA в основен европейски играч. Мусала има забележителна клиентска база, която ще допълни бизнеса ни в областите телекомуникации, финанси и автомобилна индустрия. Дори в предизвикателните времена, в които живеем, ИТ секторът продължава да расте и да увеличава значимостта си, така че оставаме оптимисти за потенциала на индустрията в дългосрочен план.“, добави Михал Томанек, инвестиционен директор в KKCG, инвестиционната компания зад ARICOMA Group.

Сделката, подписана от собствениците на Мусала Софт и ARICOMA Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще участва активно в изграждането на бъдещето на ARICOMA. Предстои одобрение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се очаква през четвъртото тримесечие на тази година.

CMS Cameron McKenna са юридическият съветник, а Marylebone Capital Advisors Private Limited – финансовият съветник на Мусала Софт по сделката.

 

За Мусала Софт

Мусала Софт изгражда софтуерни продукти и индустриални решения от следващо поколение за водещи организации по цял свят. Компанията предоставя висококвалифицирани софтуерни услуги в областите изкуствен интелект, големи масиви от данни, интернет на нещата, анализ на данни, облачни услуги и интеграционни решения. Професионалният екип на Мусала Софт покрива с експертизата си всички елементи от процеса на разработка на софтуер. Клиентите на Мусала Софт са предизвикателни, иновативни и определят глобалните тенденции в ИТ, телекомуникации, финанси и автомобилна индустрия. Те са компании, отдадени едновременно на стабилност и растеж, осмеляващи се да бъдат пионери с идеи за създаването на бъдещето. Сред тях са IBM, SAP, VMware, Deutsche Telecom, A1, Generali, Canaccord, Experian, Procredit Bank, PTV Group, EDAG, Bosch, KPMG, PerkinElmer, Siemens Energy, Financial Times. Мусала Софт е основана през 2000г, централният й офис е в София, България, а екипът й от 750+ служители от 10+ националности е в България, Северна Македония, Египет, Косово и Албания. Мусала Софт е горд носител на национални и международни отличия в областите развитие на таланта, наука и иновации, качество на софтуерните услуги, мениджмънт и корпоративна и социална отговорност.

За ARICOMA Group

ARICOMA Group е водеща централно-европейска компания в областта на ИТ услугите, със съществено присъствие в Скандинавия, предоставяща услуги на 1000+ клиенти в 15 пазара от 8 европейски центрове. Фокусът на ARICOMA е да подпомага клиенти както в частния, така и в държавния сектор да навигират в непрекъснато променящите се изисквания, рискове и бизнес възможности. Чрез портфолиото си от компании, ARICOMA предоставя цялостни решения за дигитална трансформация, включително UX дизайн и консултиране, разработка на софтуер, ИТ инфраструктура, управление на ИТ операциите, услуги и сигурност в облака. Сред членовете на групата са: базираната в Швеция и ЦИЕ компания за разработка на софтуер Seavus, базираната в Швеция компания за разработка на софтуер Stratiteq, базираният в Чехия и Словакия системен интегратор AUTOCONT, разработващите софтуер Cleverlance и KOMIX, специалистите в киберсигурността AEC, експертите в дигитална трансформация в публичния сектор CESEA.

За KKCG

KKCG, управлявана от Карел Комарек, един от най-успешните чешки предприемачи, е международна инвестиционна компания, оценена на над 9 милиарда евро. KKCG развива дейността си в 33 страни по света в четири основни направления: развлекателна индустрия, енергетика, ИТ, недвижими имоти. Тя има дялове във водещи компании в тези сфери като Allwyn (лотарии и игри), ARICOMA Group (ИТ), MND Group (енергетика), KKCG Real Estate Group (недвижими имоти), и Springtide Ventures (инвестиционен фонд с инвестиции в европейски и израелски технологични стартъпи).

Семейната фондация на Карел Комарек подкрепя широк спектър от проекти като изграждането на the REACH – нова сграда в John F. Kennedy Center за сценични изкуства, подкрепа за украинския народ веднага след избухването на войната и украински бежанци в Чехия, възстановяването на Южна Моравия след опустошителното торнадо през 2021 и много проекти за запазване на чешкото културно наследство, включително Международния музикален фестивал – Дворжакова Прага.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...