Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Естония предлага забрана за влизане на руснаци в ЕС
Важно Свят

Естония предлага забрана за влизане на руснаци в ЕС

Естония смята, че е необходимо в следващия пакет от санкции да се включи забрана за руските граждани да получават визи за влизане в Европейския съюз, заяви министърът на външните работи на страната Урмас Рейнсалу.

Според него, цитиран от Bloomberg, инициативата ще даде отговор на руската инвазия в Украйна “чрез допълнителни санкции… и засилване на изолацията на Русия”. По време на посещението си в Киев външният министър на Естония заяви, че към следващия пакет от санкции трябва да бъде добавена мярка като забрана за издаване на входни визи за руски граждани в целия ЕС.

По-рано той отбеляза, че на срещата на външните министри на ЕС, насрочена за август в Прага, ще представи идеята за въвеждане на ограничения за пътуване на руснаците в общността на територията на целия ЕС.

Рейнсалу също така уточни, че естонските власти обмислят въвеждането на правило, което да задължава руските граждани, влизащи в републиката, да декларират на границата позицията си за войната в Украйна. Този принцип се предлага да се прилага и за получаване на естонско гражданство чрез натурализация, каза той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...