Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Министър Иван Демерджиев: Ще заловим хората, които стоят зад купения вот
България Важно

Министър Иван Демерджиев: Ще заловим хората, които стоят зад купения вот

Хората, които стоят зад купен вот, ако има такъв, ще бъдат заловени. Това е амбицията на служебното правителство, заяви край Елхово министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Към момента няма сигнали. Имаме богат опит, който е съхранен от предишните два служебни кабинета. В комуникация сме с ЦИК. Предстоят официални срещи следващата седмица. Всичко, което съществува като добри практики, ще бъде приложено. Амбицията ни е този път да заловим хора, които стоят зад купения вот, а не просто да го възпрепятстваме, като се случваше досега и то не поради липса на желание, а поради липса на капацитет н тази насока”, каза той.

Демерджиев посети българо-турската граница и зоната на отговорност на регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. Целта беше да се запознае на място с организацията на работа, динамиката на миграционните процеси и оперативната обстановка.

„Причината за посещението бяха констатациите ни, че има увеличен миграционен натиск. Съпоставено със същия период миналата година, той се е увеличил 6 пъти, а съпоставен с миналия месец с около 24%”, отчете той.

„Засега няма никакви основания за притеснение. Наличните сили се справят. Командировани са около 860 човека полицейски сили от вътрешността на страната, които помагат на „Гранична полиция”, добави Иван Демерджиев.

По думите му ситуацията се следи и анализира ежедневно. „Ако има трайна промяна дори в рамките на няколко дни, ще предприемем мерки”, категоричен бе служебният министър на вътрешните работи.

„Оградата е в добро състояние. Техническите съоръжения са изправни. Има план за реализация, който да обезпечи сигурността на границата. Мерките по този план са изпълнени. Техническите съоръжения, които са налични, рапзполагаме с тях в момента. Ако е нужно, ще планираме други. Не можем да вкараме техника толкова бързо. Можем да реагираме основно с жива сила и методи, с които да противодействаме. Границата се минава по най-разнообразни начини. Този, който видях с очите си на камерите, е със стълби, с които лесно се преминава. Със стволове на дървета. Някои се опитват да минат под мрежата. Други нарушават самата мрежа. Засилили сме охраната, за да не препълним центровете за настаняване на мигранти. Задачата ни е нивото на тяхната натовареност да се поддържа.“, посочи още той.

Демерджиев добави, че ако има съществена промяна, МВР е готово да реагира и да обезпечи сигурност на границата.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...