Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Паталенски, който вилня пред КАТ, се опитал да скочи през прозореца на Трето РУ
Пловдив Съд и Прокуратура

Паталенски, който вилня пред КАТ, се опитал да скочи през прозореца на Трето РУ

Александър Паталенски

Задържаният пред КАТ-Пловдив Александър Паталенски е  направил опит да се самоубие в ареста. Мъжът се е опитал да скочи от прозорец на третия етаж в Трето районно, но адвокат, който е бил там, е успял да го спре, съобщи  неговият адвокат Боян Цонев пред журналисти в съда. Защитникът каза още, обвиняемият е страдал от биполярно разстройство.

Започна гледането на мярката за задържане на дрогирания шофьор и магистратите трябва да решат дали да го оставят зад решетките.

Защитата на обвиняемия Александър Паталенски поиска от съда психиатрична експертиза, но такава беше отказана.

Няма доказателства, че 49-годишният мъж има психично заболяване, заявиха от прокуратурата.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Александър Паталенски за три престъпления. Спрямо него са повдигнати обвинения за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини, противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения. Освен това е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство.

Както ПловдивПрес вече писа, обвиненият посетил сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив на 2 август, за да регистрира лек автомобил, но се държал неадекватно и полицейските служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба, като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително и задържан. След това е бил тестван за употреба на наркотични вещества и е отчетена положителна проба за амфетамин.

Паталенски вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол, като настоящото му деяние е извършено в изпитателния срок. Свидетелството за управление на моторно превозно средство му е било отнето./ПловдивПрес

Още новини по темата

Повдигнаха обвинения на дрогирания, който вилня пред КАТ вчера  

Полицаят задържал дрогирания пред КАТ: Опита да мине с колата през мен

Арестуваният пред КАТ-Пловдив крещял, че ще сложи край на живота си

Брутални ВИДЕО сцени пред КАТ-Пловдив, дрогиран даде газ, но го измъкнаха

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...