Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Стефан Янев: Измамници набират срещу пари кандидати за депутати от „Български възход“
България Важно Политика

Стефан Янев: Измамници набират срещу пари кандидати за депутати от „Български възход“

Стефан Янев

Опити за финансови измами от името на партия „Български възход“. Представящи се за свързани с политическата сила лица набират кандидат-депутати, алармира лидерът й Стефан Янев.

„Лица, които се представят за свързани с ПП „Български възход“ и твърдят, че са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови“, пише Янев във ФБ.

Лидерът на партията не изключва това да е опит за дискредитирането на младата формация.

„Категорично смятам, че това са абсолютно недостойни, нечисти и провокативни деяния, целящи да дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем. Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия“, оментира Стефан Янев.

„Искаме да изградим партията по правилата и според законите. Възможно е да е политическа атака, но е възможно и да не е. Не знаем каква е мотивацията им. След като партията бъде регистрирана, ще обявим стратегията си“, заяви Янев пред NOVA NEWS .

Той поздрави президента за „поредното успешно назначаване на служебен кабинет“. „Радев за пореден път демонстрира спазването на законите. Всички министри в служебното правителство трябва да демонстрират държавническо поведение. Това може да включва задължително подновяване на разговорите с „Газпром“. Трябва да се изяснят две хипотези – дали можем да получим газ по настоящия договор и дали следва да плащаме неустойки за неполучените количества“, смята Янев.

По думите му от гледна точка на бизнеса трябва да се произвежда и изнася оръжие, но от политическа гледна точка не е добре за България да изнася оръжие за Украйна.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...