Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Съботен цикъл: Майката им разплакахте вие на тия интереси на народа
Важно Мнения Разбор Съботен цикъл

Съботен цикъл: Майката им разплакахте вие на тия интереси на народа

Георги Петров
  • Пак същите ще се намърдат във властта след идващите избори и пак ще разплакват майката на интересите на народа

Георги ПЕТРОВ, Съботен цикъл

До селския магазин е прикрепен приличен навес, зимно време ограждан от найлони, за да имитира отворено пространство. И да може да се пуши в него. Тук се водят местните дебати, политически и всякакви други. Оня ден, доста поживял джентълмен коментира фалша в клетвата на депутатите и министрите ни. „Да се ръководя от интересите на народа“, цитира той финала на клетвата и добави от себе си – майката им разплакахте вие на тия интереси на народа. После поясни, че пак същите ще се намърдат във властта след идващите избори и пак ще разплакват майката на интересите на народа.
Дори, кой знае защо, излезе с предложение в края на депутатската клетава да се добави края на войнишката клетва от времето на НРБ: „Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на НРБ и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.“ На времето, когато бил войник, от целия батальон него избрали да наизусти клетвата и да я рецитира при заклеването.
Помислих си, че самодейният селски политически спектакъл е копие на националния ни и този мъж играе ролята на президента ни. В селския форум мирише на бира и евтини цигари, в леговищата на нашите власти мирише на газ и джепане.
Зима идва, газ няма. Гражданята ще тракат зъби от студ, на село все му се намира колаят. Имаме заводи, произвеждащи оръжия и боеприпаси, те имат нужда от пазари. Войната е основното решение на този техен проблем. А проблемът на нашите управници е, че хем искат да пласират смъртоносната си стока, хем искат да си запазят ореола на миролюбци.
Народът го е казал, че хем калугерът при калугерката, хем душата в рая не става. Но нашите политици и управници са решили, че като всеки от тях успее да изобличи колегата си, като безскруполен търговец на оръжие, ще запази той самият образа си на миротворец. Който е попрочел туй-онуй, знае, че в бардака думичката морал е мръсна дума.
А за проблема с газа, г-н Сашо Дончев каза, че той не е работа на политиците и ако те го оставят на търговците, пазарът ще бъде залят от газ. Собственикът на „Овъргаз“ знае как се мами куче по баира, ако не беше така, нямаше да премести бизнеса си на Албиона.
И нещо ведро. Дали президентът си го е поставил за цел или обстоятелствата са се стекли така, но се очертава възможност да бъде изтръгнат из корените си най-упоритият плевел в българската политическа нива – г-жа Нинова. Дай, Боже, да се случи и след него да последва изтръгването на още по-дълбоко вкоренения г-н Борисов.
Но на първо време предстоят предсрочни парламентари избори. Политиците ни рият с копито предстартово и трескаво обмислят как да насочат всеобщата омраза и презрение на трудещите се към политическите си опоненти.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...