Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Нинова: Разграничаваме се от служебните министри, които са членове на БСП
България Важно Политика

Нинова: Разграничаваме се от служебните министри, които са членове на БСП

Корнелия Нинова
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

БСП се разграничава от тримата министри в служебния кабинет – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, които са част от Националния съвет на партията. Това заяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова.
Тя допълни, че не са имали намерения тримата да бъдат изключвани и остават членове на левицата.

Нинова обяви, че БСП няма да носи политическа отговорност за техните действия оттук нататък, както и на цялото правителство. „Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии и в частност БСП. Тези, които са назначени за министри, зам.-министри и областни управители участват в това правителство в личното си качество, а не като представители на партията”, категорично заяви Нинова.

Нинова коментира изказването на вицепрезидента Илияна Йотова по отношение на тримата министри: „Хората недоумяват защо е тази битка на Корнелия и на още 7 – 8 човека от сегашното ръководство на партията. Уверявам ви, че това не е позицията на българските социалисти“

„Не знам от чие име говори г-жа Йотова и на кой орган на партията, ние днес представихме официалната позиция на Националния съвет и тя е тази – разграничаваме се, приемаме за недопустима намесата на президентската институция в партийните работи. Всеки когато говори, моля да уточни, че го прави в лично качество“.

Националният съвет на БСП се събра днес, за да формулира стратегията и приоритетите на левицата за предстоящите избори.

„Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданските квоти и коалиционните партньори. Избрахме предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите“, заяви Нинова.

Борислав Гуцанов ще бъде председател на предизборния щаб. Корнелия Нинова съобщи още, че има промени в коалиционната структура на „БСП за България“

„В коалицията остават тракийските дружества и „Екогласност“, отпадат „Нова зора“ и комунистическата партия, но подписваме нови споразумения за подкрепа. БСП ще се яви на изборите в коалиция с около 10 партии.“, коментира още тя.

Кои са водачите на червените листи в цялата страна – четете след малко

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...