Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Оставиха в ареста Паталенски, който вилня пред КАТ-Пловдив
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Оставиха в ареста Паталенски, който вилня пред КАТ-Пловдив

Александър Паталенски
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Александър Паталенски, който във вторник следобед вилня в двора на КАТ-Пловдив, остава в ареста. Това реши състав на Районния съд, след като прокуратурата поиска мярка за неотклонение постоянно задържане под стража.

Александър Паталенски  беше докаран при засилена охрана.  В съдебната зала той се извини за поведението си и обясни, че е бил под въздействието на твърде силни емоции.

Адвокатът му поиска да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като страда от биполярно разстройство. По време на разпитите, той опитал да се самоубие, като скочил от третия етаж на полицейското управление, но униформените го възпрепятствали. В крайна сметка, съдът реши, че няма опасност мъжът да се укрие, но може да извърши друго престъпление при по-лека мярка.

„Съжалявам за случилото се. Един миг разсеяност слага край на живота ми. Щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми, а се превърна в най-кошмарната. И няма да са много още. Наистина страдам от биполярно разстройство. Поисках инжекция диазепам, но те не ми дадоха”, заяви пред съда Паталенски.

Александър Паталенски сътвори истински екшън на 2 август в опит да избяга, но се заби в бетоновите заграждения и бе измъкнат насила от колата, след като полицай разби с камък страничното стъкло и успя да го арестува.

Оказа се, че освен дрогиран по време на инцидента, Паталенски е и рецидивист – „рекордьор“ по нарушения на пътния закон. Той има над 100 глоби, актове и фишове, както и присъди за шофиране след алкохол. При последния инцидент мъжът отново е бил с отнета книжка и в изпитателен срок по условна присъда за употреба на алкохол зад волана.

Към него в момента са повдигнати три обвинения, като в хода на досъдебното произвоство може да се добавят и още, заяви районният прокурор Атанас Илиев.

Възможното наказание за всичко това е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда./ПловдивПрес

Още новини по темата

Паталенски, който вилня пред КАТ, се опитал да скочи през прозореца на Трето РУ

Повдигнаха обвинения на дрогирания, който вилня пред КАТ вчера  

Арестуваният пред КАТ-Пловдив крещял, че ще сложи край на живота си

Брутални ВИДЕО сцени пред КАТ-Пловдив, дрогиран даде газ, но го измъкнаха

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...