Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Две мини изплуваха при Царево и Вромос
България Важно

Две мини изплуваха при Царево и Вромос

Сигнал за противопехотна мина в близост до централния плаж в Царево е бил получен към 16 часа днес, предаде Би Ти Ви. Районът, включително част от плажа, е отцепен. 15 годишно момче се натъкнало на мината, докато било във водата, след което предупредило спасител на плажа.

„Днес в Министерството на отбраната е постъпило искане за изпращане на специализиран екип за обезвреждане на боеприпаси по сигнал от МВР за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра навътре във водата, който наподобява противопехотна мина. Районът е отцепен от служители на МВР. Утре сутринта на място ще действат военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, ако се налага – последващи действия за обезвреждане на боеприпаса“ съобщиха по-късно от МО.

Военните допълниха, че този следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС „на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване“. Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

Военноморските сили на Република България взимат всички мерки, за да следят ситуацията в района на Черно море чрез усилена система за наблюдение и създадена организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...